Kep Nedir? Kayıtlı Elektronik Posta Adresi Nasıl Alınır?

26 Eylül 2023

KEP ( Kayıtlı elektronik posta), firmaların kullandığı kanuni geçerlilik çerçevesi içerisinde olan güvenli bir elektronik posta türüdür. Bu sistem sayesinde e-posta üzerinde ileti gönderilip gönderilmediği kontrol edilebildiği gibi, ne zaman iletildiği ve okunup okunmadığı konusu incelenebiliyor.

Teknik açıdan son derece güvenilir ve kanuni geçerliliği olan KEP ( Kayıtlı Elektronik Posta) sisteminde tüm gönderiler kanıtlı makbuz olarak işlem görür. Üstelik iletiyi alan kişilerin iletiyi ne zaman aldığı ve okuyup okumadığı net bir şekilde anlaşılır. Standart e-posta dışında KEP sisteminde iletilerin hepsi orijinal şekilde gerçek zamanlı olarak teslim edilir. Buna bağlı olarak kanıt işlemi açısından da kullanılır.

KEP Ne İşe Yarıyor?

Kep sistemi vasıtasıyla ticari, özel ve resmi tüm belgeler kayıtlı şekilde kişiler arasında iletilebilir. Diğer kullanım alanları şu şekildedir:

  • İhale teklifleri,
  • Kurum içerisinde yazışmalar,
  • Tüm banka işlemleri,
  • Başvurular,
  • Belge gönderimi,
  • Kurumlar arası yazışmalar,
  • İnternet ortamında yapılan siparişler,
  • e-Fatura gönderimi,

Özel sektör kuruluşları, kamu kurumları ve kişiler arasında gerçekleşen yasal bildirimler açısından önemli bir rol oynar.

KEP Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kep adresi almak için başvuru yapmak isteyenlerin kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcılar veya PTT resmi internet sayfası aracılığıyla ön başvuru işlemini yapmaları gerekir. Üye başvurusunda istenen belgeler eksiksizce hazırlanmalıdır. Belgelerin hazırlanmasından sonra PTT Merkez Müdürlüğüne gidilerek detaylar görüşülür.

KEP Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kep için gerekli evraklar başvuruda bulunan kişi ve kurumlara göre farklılık gösterir. Başvuru yapmak isteyen kişiler mutlaka ilk önce gerekli evrakları net bir şekilde öğrenerek işlemlerine başlamalıdır. Aksi takdirde eksik evrak ile birlikte gelenler için işlemlerin iptal olması söz konusu olacaktır. Başvurular gerçek kişi, kamu kurumu ve tüzel kişi başvuruları olarak gerçekleştirilir.

KEP Adresinin Avantajları

Kayıtlı Elektronik Posta sisteminin en önemli avantajı işlem maliyetlerinde tasarruf sağlamasıdır. KEP ile Arşiv, kâğıt ve postalama gibi durumlar bu sistem ile azalıyor. Böylece zaman kayıpları biterek sistemin daha verimli çalışması elde ediliyor. Ticari işlemler daha çok verimli yürütülüyor. Bunların dışında çevrenin korunması adına son derece destek oluyor.

AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://akinsoftistanbul.net/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://akinsoftistanbul.net/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright © 2023 Medya Dizayn Yazılım Bilişim Teknolojileri. Her hakkı saklıdır.

Copyright © 2023 Medya Dizayn Yazılım Bilişim Teknolojileri.
Her hakkı saklıdır.